Vintermingel på Studiocaféet/Studio Level Up 11/12 klockan 17:30-20:45

Välkomna!

Gothenburg Studios Development &

FilmCloud bjuder in till traditionsenligt vintermingel!

Vintermingel2

ANMÄL DIG HÄR: http://www.filmcloud.se/sidor/vintermingel-11-december

Tisdagen den 11 december är du välkommen att mingla med oss och andra. Vi inleder med filmvisningar och presentationer av filmare som fått stöd från Gothenburg Studios Development, Filmbryggan och FilmCloud. Vi har bjudit in Emilio Di Stefano som ligger bakom true crime-serien Fallet Christer Pettersson och så ser vi två filmer som gjorts på workshop i Palestina.
Tilltugg finns till alla anmälda (Ni vet säkert att det brukar bli pizzaslice) och det kommer finnas dricka i baren till självkostnadspris.

OBS! Anmälan dig innan 10 december kl 13 så finns det säkert tilltugg till alla så att det räcker.

P R O G R A M

17.30 – Mingel och mat

18:00 – 19:00  Ett späckat program med spännande teasers av kommande filmprojekt som fått stöd av Filmbryggan och Gothenburg Studios Development med manushandledning, klipp, teknik samt  nyttjat Studiocaféet som produktionskontor, inspelningsplats samt för castings & repetitioner:

Sofie Gällerspång & Johanna Valero –  Vem är Alice?
Jonathan Lindhult & Olle Karlsson – Min vän Freddie
Olivia Schubert  – Kvinnorörelse
Jakob Ekvall – Novembervägen
Johanna Smitz – Come Thee Light
Nils Alatalo – Svartklubb
Ozan Yapisan – Hemvandrarna
Jakob Eliasson & Albin Abrahamsson – Vi tvättar kläder
samt
Camilla Topuntoli & Henrik Zammel – ”It was all a dream” – som fått Gothenburg Studios Developments Studiostöd.


19.00 – 19:10 – Paus för mer mingel

19:10 – 19:30 – Filmworkshop i Palestina – filmvisning och samtal
FilmCloud utlyser under året flera möjligheter till plats på talang och utvecklingsprogram. I september åkte Mia Herman och Caroline Eriksson till Ramallah, Palestina för att delta i Nordic-Palestine Filmmakers Workshop. Där gjorde de kortfilm tillsammans med lokala filmare och filmare från andra delar av norden. Vi ser på två filmer som gjordes under vistelsen och samtalar med Mia och Caroline om processen och vad man tar med sig från en sådan här resa.

19.30 – 20:15 – Emilio Di Stefano, manusförfattare, regissör och konceptutvecklare på filmkollektivet Luftslottet
Emilio kommer att snacka om att driva sina egna projekt inom film och TV. Hur man går från idé till handling och om kollektivismens kraft. Och om vilken som är den gemensamma nämnaren i Luftslottets portfolio av blandade projekt? Emilio ligger bakom filmprojektet om Palmemordet och FallEmilio Di Stefanoet Christer Pettersson som även blev en true crime-serie med Uppdrag Granskning. För tillfället jobbar han med en dokumentärfilm (fick FilmClouds projektstöd 2017) som följer amerikanska jeansjägare i jakten på gamla jeans, skriver på en sci-fi serie för webben och utvecklar en handfull TV-koncept.

Varmt Välkomna!

Studiocafé_en_rad_turkosfilmbrygganfilmcloud-logga-transparent_1