Vintermingel på Studiocaféet!

Studiocafé & FilmCloud bjuder in till traditionsenligt vintermingel!

Rollsättare från Vår tid är nu bjuder på casting-tips, filmare visar upp sitt arbete och julpizzan är nygräddad.

Torsdagen den 7 december är du välkommen att mingla med oss och våra vänner. Förutom filmvisningar och presentationer av filmare som fått stöd från Gothenburg Studios Development och FilmCloud blir det samtal med inbjuden filmare. Vi bjuder på tilltugg ( Pizza har blivit tradition) och det kommer finnas något att dricka till självkostnadspris.

Program:

18.00 – mingel & mat

18.30 – Filmprojektpresentationer som fått teknikstöd av Gothenburg Studios Development. Vi får se delar ur projekt och en musuikvideo. Ylva från Studiocafé och Martin från FilmCloud modererar. Nils Aalatalo – Grundkurs i livräddningFarrokh Tavakoli & Behrooz Alvand – Musikvideo och Jimi Vall Peterson– Sova Över.

19.00 -19.10 Paus

19.10 – 19.20 Alexander Lönn har fått teknikstöd av Gothenburg Studios Development och gjort filmen ”En Sista Gång” och kommer att berätta hur det gick till när han finansierade den.

Emelia Hansson regisserar DagfjärilEmelia Hansson regisserar Dagfjäril

19.20 – 19.30 Emelia Hansson fick FilmClouds projektstöd och har fått teknikstöd genom  Gothenburg Studios Development för sin film ”Dagfjäril” som hon spelade in tidigare i höst på Orust. Nu gör hon en ”work in progress” och ger oss en försmak på vad som kan komma.

19.30 – 19.45 Paus med mingel och VR/Google Tilt Brush.

 

19:45 – 20.30 Dags för casting, vad skall jag tänka på?:Rollbesättaren Moa Eljanskog Olsson ger tips om hur du kan tänka när du skall genomföra en bra casting och rollbesätta din film. Bra skådespelare och bra dynamik mellan dem är naturlligtvis viktigt för din film. Castingen är första mötet med din skådespelare. Hur genomför man en proffessionell casting och hur får man ut mycket av detta först möte de som skall levandegöra din film? Läs mer om Moa nedan.

20.30-21.00 Fortsatt mingel och VR/Google Tilt Brush.

VR: Prova Google Tilt Brush. Vi tar med VR-utrustnings så du kan prova att rita i 3D.

Anmäl Er genom att maila studiocafe@gothenburgstudios.se

Varmt välkomna!

cropped-Studiocafé_en_rad_turkos-1.jpg