Västsvenska Filmdagarna 13-14/10 på Gothenburg Studios

vsfd-2016

Västsvenska Filmdagarna 2016 går av stapeln 13-14 oktober på Gothenburg studios i Göteborg. Arrangemanget är till för att samla, stärka och inspirera den Västsvenska filmbranschen och att lyfta fram kreativa krafter i regionen. 2016 görs arrangemanget för sjätte gången i sin nuvarande form. Det drivs av föreningen Västsvenska Filmdagarna i samarbete med olika aktörer i regionen.

Översiktligt program

Torsdag 13/10

09.00 – 10.00 Svensk films framtid

Peter Possne ger en uppdaterad version av sin rapport ”Svensk films framtid – finansiering och distribution”. Studien har tidigare presenterats i samband med Film Västs produktionsbolagsdagar.

10.15 – 11.45 Nostradamus höstseminarium

Johanna Koljonen ger en uppdaterad version av sin föreläsning från Marché du Film och möter Carl Heath och Linda Aronson i ett samtal kring berättande i Virtual reality och transmedia.

11.45 – 12.00 Filmkontoret på Göteborgs Stad presenterar sin nya hemsida med lokalt, nationellt och internationellt fokus.

13.00 – 15.00 Masterclass med Linda Aronson

Creating the binge: using nonlinear story arcs in TV serials.

15.00 – 15.30 Oberoende filmares förbund (OFF) bjuder på fika.

15.30 – 16.30 Manusprocessen: Vår tid är nu

Ett samtal med Johan Roslind, Ulf Kvensler och Malin Nevander om karaktärsutveckling över flera decennier.

16.30 – 18.00 Mingel

Lindholmen science park bjuder på förfriskningar och presenterar en ny satsning på västsvenska manusförfattare.

Fredag

09.00 – 10.00 Frukost med finansiärerna (serveras fr 08.30)

Kultur Halland – Film bjuder på frukostmacka. Vi inleder med ett längre samtal med den nya långfilmskonsulenten på Svenska Filminstitutet Calle Marthin. Sedan presenteras representanter från Film Väst, SVT, Konstnärsnämnden, FilmCloud, Göteborgs stad, Lindholmen science park, Kultur Ungdom, Studiocafé och ABF Medialab.

Från kl 10.00 Boka personliga möten med konsulenterna

Har du ett filmprojekt som står inför finansiering? Frågor över hur du ska göra en ansökan? Eller vill du bara presentera dig personligen? Boka en tid med någon av de konsulenter/handläggare som finns tillgängliga under dagen. Tider bokas på plats kl 10.

10.15 – 12.15 Seriös kreativitet

Utveckla din kreativa förmåga med hjälp av den senaste forskningen inom neurovetenskap tillsammans med Per-Olof Nilsson; docent vid Chalmers och forskare vid Neáturvetenskapliga forskningsrådet.

13.00 – 16.00 Berätta i Virtual reality

Eftermiddagen dediceras till olika uttryck inom Virtual reality med samtal, föreläsningar och produktioner att uppleva på plats. Programmet leds av Viktor Peterson, CLVR Works, och Marit Kapla, Lindholmen science park.

Malte Udsen, VD RedRental, presneterar och visar flera VR-projekt. På plats finns också Peter Pontikis som gjort verket Oh deer, den första VR-film som produceras med stöd från Svenska Filminstitutet.

Under eftermiddagen ges möjlighet att uppleva mängder av VR-produktioner.

Västsvenska Filmdagarna 2016 är gratis och öppet för alla! För att kunna garantera dig en plats krävs att du föranmäler dig här: https://vastsvenskafilmdagarna.wordpress.com

Varmt välkomna!