RegiGym är tillbaka med start 8 oktober!!

Träna upp dina regimuskler!Hemsida skiss till Emil

Vårens populära workout-program i personregi är nu tillbaka.

RegiGym är en mötesplats där du känner resultaten direkt. Som filmare är det ofta långt mellan inspelningarna och hela arbetet med film blir lätt administrativt och intellektuellt. Det är ofta först i arbetet med kamera och skådespelare som vi blandar in kroppen i filmprocessen. RegiGym är ett sätt att föra din kropp och tanke närmare varandra och genom återkommande träning skapa trygghet i arbetet med skådespelarna.

För vem?
Kanske har du aldrig regisserat skådespelare tidigare, kanske har du instruerat hur många som helst. I slutändan spelar det ingen roll, för att på RegiGym så är det enda viktiga att du har en vilja att testa och undersöka. Tillsammans tränar vi på personregi och utforskar idéer om hur man som regissör kan nå de bästa möjliga skådespelarprestationerna framför kameran.

Hur funkar det?
Varje tillfälle inleds med en halvtimme som fungerar som en slags ”uppvärmning” i personregi. Här presenterar regicoachen Mikael Bundsen grundläggande begrepp som man kan använda som verktyg i sitt regiarbete. De efterföljande två timmarna arbetar vi tillsammans med en enskild scen. Alla som vill får vara med att skådespela och vi turas om med att regissera. Syftet är att på ett så praktiskt sätt som möjligt undersöka hur en skådespelare och en regissör kan arbeta fram en scen framför kameran. Vi testar vad det innebär att ge regi och att ta emot regi – och diskuterar vilka olika effekter olika typer av instruktioner har.

När: Onsdag kl 18:00-20:30 varannan vecka under våren med start den 7:e oktober.

Datum: 7/10, 21/10, 4/11 18/11, 2/12. Håll utkick efter RegiGym On Tour!

Var: Studiocaféet

Vem: RegiGym är öppet för både skådespelare och regissörer. Egentligen krävs ingen erfarenhet och det finns heller inga ålders- eller boendekriterier för att delta. Som vilket annat gym som helst så är man välkommen att gå när andan faller på – om du bara vill gå en gång så är det helt okej, och om du vill gå samtliga gånger under våren så är du mer än välkommen att göra det. Om du inte varit med tidigare så är det viktigt att du går på introduktionen innan.

Anmälan: Det krävs ingen anmälan för att vara med på RegiGym, men vi är ändå glada om du kan anmäla om du kommer här på vårt facebookevent https://www.facebook…

Förberedelser: Texten till scenen kommer att vara tillgänglig på hemsidan på förhand om man vill läsa den

Pris: Deltagandet är kostnadsfritt. Det kan vara bra att ha med sig en slant till fika.

RegiGym genomförs av  filmcloud-logga-transparent_1

i samarbete med Studiocaféet.

MikaelBundsenMikael Bundsen har en kandidatexamen i filmregi från Akademin Valand Film och är för närvarande verksam som regissör och manusförfattare på produktionsbolaget Plattform Produktion i Göteborg. Han har ett stort intresse för personregi och skådespeleri – en stor passion han nu hoppas föra över till många andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *