INSTÄLLD! ONETAKE regi workshop med JOHAN MELIN 13/5 KL: 10:00-18:30

INSTÄLLD! Studiocaféet och Action! Ung Filmproduktion bjuder in till en heldags regi workshop med Johan Melin lördag 13/5 10:00-18:30

Har du lust att prova att göra en film i en enda tagning? Johan Melin, regissör och manusförfattare som bland annat har gjort långfilmen ”Preludium”, i en tagning genom hela Köpenhamn leder denna workshop som kommer handla om alltifrån timing, regi av skådespelare, och hur du visuellt kan använda den obrutna tagningen. Det kommer även att handla om modet till att våga berätta personliga historier. Under workshopen kommer vi att göra one-takefilmer som vi sedan ser tillsammans. Det kommer att bli en dag där ditt sätt att se på film för alltid kommer att vara förändrat.

Johan MelinJohan Melin är manusförfattare och regissör. 2005 tog han examen i regilinjen på Den Danske Filmskole och har sedan dess gjort fyra långfilmer, bland annat den hyllade one-takefilmen ”Preludium”, ”Profetia” och ”Ljusningen” som visats på mängder av internationella filmfestivaler. Den senaste filmen ”Min Ort – A Love Story” om ungdomar i Bergsjön fick sin premiär på årets GIFF. En uppföljare är under utveckling. Vid sidan om regin, jobbar han som manusförfattare i Sverige, Danmark och USA  – där han bland annat skrivit ”Child 44”, ”Viking” och den kommande ”A Gang Story” samt den egna tv-serien ”Lifted”, om helikopterrånet i Västberga. Med utgångspunkt i punkmusikens DIY, har Melin även producerat flera av sina filmer och han tror på mod och samarbete som vägen fram för filmen.


Förberedelser: ta gärna och helst med en idé till tre scener mellan karaktärer som vi kan jobba med.

Se även gärna Johan Melins one-take film Preludium innan 13 maj! Länk till filmen: https://vimeo.com/68054334

Först till kvarn – begränsat antal platser! Workshopen kostar inget men anmälan är bindande.

Anmäl dig genom att maila: studiocafe@gothenburgstudios.se

Varmt välkomna!

Studiocafé_en_rad_turkosACTION logga+moln