Master Class med Frida Hallberg – Producent på GötaFilm fredag 26/2 10:30-12:30

Möt Frida Hallberg – producent på GötaFilm med fokus på att utveckla nya projekt.

Filmproduktionsutbildningen på Göteborgs Folkhögskola bjuder in Frida Hallberg till Studiocaféet fredagen den 26/2, kl 10:30 -12.30
Frida Hallberg har sedan 2002 arbetat med film och TV, bl a med Lars von F. HallbergTriers Dogville, Kniven i hjärtat av Peter Birro och Tjenare Kungen i regi av Ulf Malmros. Hon har flera års erfarenhet av rollbesättning och vann 2008 en guldbagge för castingen till filmen Kid Svensk i regi av Nanna Huolman. Frida har även arbetat som inslagsproducent på SVT samhälle i Göteborg, drivit Rolands Hörna Film sedan 2008, producerat novellfilmerna Tennis är livet och Getingdans för SVT. Hon är också styrelseledamot i Doris Film – nätverket som arbetar för en jämställd filmbransch.
Frida kommer också att driva projektet Klyftan – en satsning initierad av GötaFilm och Folkteatern i Göteborg, i samarbete med Film i Väst, SVT, GIFF och Göteborgs Universitet – vars syfte är att samla forskning, journalistik, film och teater och inspirera till projekt som belyser de ökande sociala och ekonomiska klyftorna i Sverige.
-Jag är intresserad av berättelser som speglar vår samtid och som går på djupet i hur det är att vara människa. Jag välkomnar projekt som slår hål på klichéer och vågar gå emot normen för hur man gestaltar mellanmänskliga relationer på film, säger Frida Hallberg.

Master Classen är öppen för alla – välkomna till Studiocaféet!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *