Kalender Studiocafé

9 NOVEMBER 2020
MASTERCLASS: Filmfotograf Ulf Brantås, känd för Marcella, Hustrun, Lilja 4-ever, Fucking Åmål, bland andra.

Ansökan görs via länken nedan:

fhttps://www.kulturakademin.com/kurskatalog/masterclass-with-multiple-award-winning-swedish-cinematographer-ulf-brantas-fsf

Målgrupp: Filmfotografer, Gaffer, Regissörer, Scenografer, Producenter, Klippare, Manusförfattare, Belysningsmästare

Masterclassen är ett samarbete mellan Föreningen Sveriges Filmfotografer, Kulturakademin, Göteborgs Filmfestival, Film i Väst & Gothenburg Studios Development och med teknisk support från RedRental.

8/12 kl 17:30
Visning och Case Study av mångfaldigt prisade ”Mamma vet bäst” när FilmCloud och Studiocafé bjuder in till Vintermingel!

vintermingelstudiocafe_0

Den 8 december är du välkommen att mingla med oss och våra vänner. Vi har bjudit in Mikael Bundsen som haft stor framgång med sin film ”Mamma vet bäst” Han kommer att berätta om hur filmen kom till trots små medel och litet team. Vi visar även rykande färska filmer och några som kanske ännu inte är färdigbakade.

Denna kväll får du chansen att se filmer som fått Gothenburg Studios Developments teknikstöd och projekt som fått FilmClouds Projektstöd och KulturUngdoms K-pengar. Vi bjuder på pizzaslajs och det kommer finnas något att dricka till självkostnadspris.

Program

17:30 – 18:30 Projektpresentationer och visning
Vi inleder med ett pass med filmer av bl a Emil Moberg Lundén och Jonas Villadsen som har fått Gothenburg Studios Developments teknikstöd. Dessutom en work in progress på ”En bra vecka för demokratin” av Cecilia Björk (regi) och Maximillien Van Aertryck (prod &foto) och Axel Danielson (prod &foto), en dokumentärfilm som skildrar fenomenet Almedalen. 
18:30 – 18:45 Galway Stories – Filmvisning och samtal
All the best people are mad (10 minuter) Genom FilmClouds medverkan i Screen Talent Europe kunde Ann-Kathrin Perschbacher åka till Galway Irland på en treveckor lång dokumentärfilmskurs. Se filmen och hör henne berätta. Carmel är ett medium som bor i Tuam County, Galway. Ann-Kathrin och hon träffades för att hon är intresserad av andar och spiritualitet. Carmel hjälper Ann-Kathrin att närma sig detta.
19:00 – 19:45 Filmvisning och Case Study
Mamma vet bäst (13 min) Efter att ha introducerat sin mamma till sin pojkvän för första gången, så tvingas en ångestfylld tonårskille genomleva en plågsam bilfärd hem. Filmen är inspelad med litet team i två obrutna tagningar. Mikael kommer att berätta om filmens tillblivelse och resa ut på festivalturné. ”Mamma vet bäst” nominerades till Kristallbjörnen och till Teddy Award på Berlins filmfestival där den firade sin internationella premiär. Den tävlade också i en av världens största kortfilmstävlingar ”Startsladden” på Göteborgs filmfestival 2016 och har efter sin premiär i januari visats på ett 40-tal festivaler världen över bland annat Palm Springs, Sydney Film Festival, Milano Film Festival, Thessaloniki, Internationale Kurzfilmtage Winterthur och i helgen van den stort på Novemberfestivalen i Trollhättan.

Minglet fortsätter till cirka 20:30

När: Torsdag den 8:e december kl 17:30

Var: På StudioCaféet på Gothenburg Studios på Lindholmen. Polstjärnegatan 14, Göteborg. Våning 2 (våningen ovanför Camera Center)

Vem: Alla anmälda över 18 är välkomna. Anmäl dig genom att maila ylva@gothenburgstudios.se eller gör en anmälan via www.filmcloud.se.

MASTERCLASS MED REGISSÖREN OCH MANUSFÖRFATTAREN NANNA HUOLMAN PÅ STUDIOCAFÉET FREDAG 18/11 KL 10:00-12:00

Nanna har arbetat både med dokumentärfilm och spelfilm, på senare tid mest drama. Hon har regisserat långfilmen Kid Svensk 2007, två TV-serier, bl a Gynekologen i Askim samt kortfilmer. Senaste filmen Leka färdigt tävlade i Berlin.

nanna.h

Nanna kommer att prata om regi och manustolkning med olika exempel ur hennes spännande filmografi.

Varmt välkomna!

FILMPRODUCENT OLLE WIRENHED HÅLLER MASTERCLASS PÅ STUDIOCAFÉET FREDAG 11/11 KL 10:30-12:00

olle-w

 Olle Wirenhed har mångårig erfarenhet som producent av långfilm, tv-serier och kortfilmer på GötaFilm. Han kommer att prata om producentens roll samt ge filmexempel bla utifrån långfilmen Pojkarna (Girls Lost) och kortfilmen Fikon.
Olle kommer även att ge exempel på CaseStudies med tyngdpunkt på producentskapets kommunikation med regi, team, ansökningar, budget och plattformar. Alltså värdefulla tips från verkligheten!
Alla är varmt välkomna!
 Sommarstängt på Studiocaféet 3/8-15/8

Parkerings streck

Välkomna åter!

FILMHJÄRTAMUSIK

Seminarier 31/3, 14/4 samt workshops 30-31/3 & 22/4

filmhjartamusik

Läs mer om filmhjärtamusik seminarier & workshops på www.filmcloud.se

15/1/2016 10:00-12:30
En inblick i att producera, kalkylera och finansiera film med Niklas Lundin
Filmproduktionsutbildningen på Göteborgs Folkhögskola bjuder in Niklas Lundin till Studiocaféet fredagen den 15/1, kl 10:00 -12.30

En inblick i att producera, kalkylera och finansiera film utifrån både det traditionella stödsystemet och alternativa former.

Niklas Lundin som håller i föreläsningen är utbildad civilekonom och arbetar som filmproducent och projektledare. Niklas har producerat och distribuerat långfilmen Jävla pojkar och projektlett flertal filmprojekt.

1-6-12-Balkon_party

17/11 kl 17:30-19:30Flyer workshop 3d anna liljedal
13/11 9:00-12:30
Nanna Huolman, filmregissör & manusförfattare håller föreläsning på Studiocaféet

N HuolmanFilmproduktionutbildningen på Göteborgs Folkhögskola bjuder in Nanna Huolman till Studiocaféet fredagen den 12/11, kl 9:00-12.30

Nanna Huolman började studera skådespeleri men hittade bäst uttryck med kameran och filmen som berättarverktyg. Nanna har arbetat mycket med dokumentärfilm bla Bitch & Butch 2002 med Mia Engberg, numer är det mest drama. Hon har regisserat långfilmen Kid Svensk 2007, två tv­‐serier bla Gynekologen i Askim och kortfilmer. Senaste kortfilmen Leka Färdigt tävlade i Berlin i våras.

Nanna är uppvuxen i en finsk familj i Hjällbo, Angered. Hon har gått Masters- och Filmregiprogrammet på Högskolan för Fotografi och Film (numera Akademi Valand Film). Hon har också studerat Dokumentärfilm på Biskops Arnö och  skådespeleri på Nordiska Folkhögskolan, Kulturama m.m.
10/11 15:00-18:00
The Hub & FilmCloud bjuder in konstnären och filmskaparen Anna Odell
21/10 18:00-20:30
RegiGym hösten 2015 – ett träningsrum i personregi med Mikael Bundsen

Hemsida skiss till Emil

RegiGym är en mötesplats där du känner resultaten direkt. Som filmare är det ofta långt mellan inspelningarna och hela arbetet med film blir lätt administrativt och intellektuellt. Det är ofta först i arbetet med kamera och skådespelare som vi blandar in kroppen i filmprocessen. RegiGym är ett sätt att föra din kropp och tanke närmare varandra och genom återkommande träning skapa trygghet i arbetet med skådespelarna.

Välkomna till Studiocaféet!
16/10 kl 10:00-12:00
Katarina Hultin, jämställdhetskonsult på Kultur i Väst, pratar om jämställdhet inom filmbranschen.

Hultin_Katrina Kultur i Väst, Västra Götalandsregionen

Hon kommer bl a att prata om Bechdel testet som innebär att det: 1) måste finnas minst två kvinnor i filmen, som (2) talar med varandra, ( 3) om något annat än män….

Välkomna till Studiocaféet fredagen den 16/10 kl 10:00-12:00!

Bechdel test

11/10 kl 9:00-16:00
REDONE3”Grundläggande handhavande av digitala kameror”

med filmfotograferna Nicklas Karpaty, fsf och Michael Petersen, fsf”

  • Grundläggande handhavande av kamerateknik
  • Teknisk införing i RED One kamera
  • Grundläggande förståelse av optikens betydelse och av det dynamiska omfånget i digitala kameror
  • Testfilmning med RED One i olika ljusförhållande (int/ext)
  • Bildutsnitt och komposition
  • Postproduktion: intankning av testmaterial och de olika programvarorna som behövs för RED

När: 11/10/2015

Var: Studiocaféet, Gothenburg Studios, Polstjärnegatan 14, Lindholmen

Tid: 9:00-16:00

Anmälan görs till: studiocafe@gothenburgstudios.se, först till kvarn

Kostnad: Workshopen är kostnadsfri för vår målgrupp 16-29 år

7/10 kl 18:00-20:30
Hemsida skiss till EmilMikael Bundsen drar igång med sitt första träningspass i RegiGym.

Alla är välkomna!

25/9 10:00-13:00
PIERRE LAURENT HÅLLER FÖRELÄSNING PÅ STUDIOCAFÉET 25/9 KL 10:00-13:0
Filmproduktionutbildningen på Göteborgs Folkhögskola bjuder in Pierre Laurent till Studiocaféet fredagen den 25/9.

Pierre är Filmklippare på SVT och har flertalet filmer i bagaget som tex tv-serien Lokalreportern, Familjen, Winter och långfilmen Jävla Pojkar. Senaste filmprojektet han jobbat med är Andrea Edwards dokumentärfilm SCUM – en kärleksförklaring m.m.

PIERRE LAURENT FILMKLIPPARE

28/8 9:30-14:00

EWA CEDERSTAM HÅLLER FÖRELÄSNING & VISAR FILM 28/8 KL 9:30-14:00
Filmproduktionutbildningen på Göteborgs Folkhögskola bjuder in Ewa Cederstam till Studiocaféet på fredag 28/8.

Ewa C

Ewa Cederstam har arbetat som filmfotograf, regissör och producent i 20 år. Utbildad på Dramatiska Institutet och har en Magisterexamen i Filmfotografi samt innehar en Masterexamen i Filmregi från Filmhögskolan i Göteborg

Hon har varit inblandad i många filmer tex Armbryterskan och den egna uppmärksammade Våga minnas.

Ewa kommer att visa delar ur sina filmer och prata om sitt arbete mellan 10-14 på Studiocaféet. Morgonen startar 9:30 med att filmen Armbryterskan visas.

Se mer om hennes filmer på
Alla är varmt välkomna!

16/8 12:00-18:00 – kom till Filmtältet, Bältespännarparken, och få mer info om Studiocaféet, teknikstöd och prata om samarbeten!

http://goteborgskulturkalas.se/2015/programpunkt.php?id=3047
15/8 Drop in Bio på BIO ROY,
se: http://filmcloud.se/sidor/drop-bio-p%C3%A5-bio-roy
Träna upp dina regimuskler!

Kanske har du aldrig regisserat skådespelare tidigare, kanske har du instruerat hur många som helst. I slutändan spelar det ingen roll, för att på RegiGym så är det enda viktiga att du har en vilja att testa och undersöka. Tillsammans tränar vi på personregi och utforskar idéer om hur man som regissör kan nå de bRegigym-_1-no1ästa möjliga skådespelarprestationerna framför kameran.

Varje tillfälle inleds med en halvtimme som fungerar som en slags ”uppvärmning” i personregi. Här presenterar regicoachen Mikael Bundsen grundläggande begrepp som man kan användasom verktyg i sitt regiarbete. De efterföljande två timmarna arbetar vi tillsammans med en enskild scen. Alla som vill får vara med att skådespela och vi turas om med att regissera. Syftet är att på ett så praktiskt sätt som möjligt undersöka hur en skådespelare och en regissör kan arbeta fram en scen framför kameran. Vi testar vad det innebär att ge regi och att ta emot regi – och diskuterar vilka olika effekter olika typer av instruktioner har.

Var: RegiGym håller till på StudioCaféet på Gothenburg Studios på Lindholmen.

När: Onsdag kl 18:00-20:30 varannan vecka under våren med start den 18 mars.

Datum: 18/3, 1/4, 15/4, 29/4, 13/5 och 27/5

Vem: RegiGym är öppet för både skådespelare och regissörer. Egentligen krävs ingen erfarenhet och det finns heller inga ålders- eller boendekriterier för att delta. Som vilket annat gym som helst så är man välkommen att gå när andan faller på – om du bara vill gå en gång så är det helt okej, och om du vill gå samtliga gånger under våren så är du mer än välkommen att göra det. Om du inte varit med tidigare så är det viktigt att du går på introduktionen innan.

Anmälan: Det krävs ingen anmälan för att vara med på RegiGym, men vi är ändå glada om du kan anmäla om du kommer här på vårt facebookevent http:…

Förberedelser: Texten till scenen kommer att vara tillgänglig på hemsidan på förhand om man vill läsa den

Pris: Deltagandet är kostnadsfritt. Det kan vara bra att ha med sig en slant till fika.

Varmt välkomna!

Om:

Mikael Bundsen har en kandidatexamen i filmregi från Akademin Valand Film och är för närvarande verksam som regissör och manusförfattare på produktionsbolaget Plattform Produktion i Göteborg. Han har ett stort intresse för personregi och skådespeleri – en stor passion 
han nu hoppas föra över till många andra.
11:e & 12:e maj
Inspirationsdagar med Film i Väst med fokus på Dokumentärfilm & Distribution

Film i väst logga

Vilka möjligheter finns det att söka stöd för distribution? Hur kan arbetet med spridning av en film påbörjas under produktionen? Och hur jobbar Svenska Filminstitutet med dokumentär film nu när det finns två konsulenter? Vill du presentera ett dokumentärfilmsprojekt för SFI?

 sfi_logo_swe (1)

Dessa frågor och många fler kommer vi att prata om under vårens inspirationsdagar som tar plats på Gothenburg Studios Studiocafé på, den 11 och 12 maj.

11 maj 
 10.00- 11.00

Kristin Engstedt från Svenska Filminstitutet pratar om hur SFI jobbar med att stödja distribution, vilka stöd som finns att söka och vad producenter och filmskapare bör tänka på när det gäller att få ut sin film till publiken.

11.15-12.15

Jag är inte beredd attJag är inte beredd att dö än, en dokumentärfilm om Laleh Pourkarim gick upp på biografer över hela landet i vintras.

Filmen fick fina recensioner och kunde senare ses på SVT.

Filmens regissörer Fredrik Egerstrand och Kalle Gustavsson Jarneholm kommer att dela med sig av hur de under produktionen av filmen också arbetade med att få filmen uppmärksammad och distribuerad.

12 maj 

13:00-15:30

Träffa Antonio Russo Msfi_logo_swe (1)erenda, dokumentärfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet.

 13:00-15:30

Kommer Antonio finnas tillgänglig för att lyssna på pitchar på 15 minuter. Platserna är begränsade. Är du intresserad av att få en av dessa kvartar till ditt förfogande eller har frågor om inspirationsdagarna så maila Ami Ekström, kortfilmssansvarig på Film i Väst, ami.ekstrom@filmivast.se. De som fått en tid kommer att meddelas den 30 april.

 16:00-17:00 Öppet samtal!

Hålls ett samtal med Svenska Filminstitutets senast tillträdda dokumentärfilmskonsulent Antonio Russo Merenda som leds av Erika Olsson

Film i Väst inspirationsdagar är öppna för alla men har fokus på filmskapare och bolag verksamma i Västra Götaland.

 Studiocafé_en_rad_turkos

Bli Inspirerad/ Filmsnack med Gorki Glaser-Müller

”Rörliga bilder i det fysiska rummet”

Torsdag 23/4 kl 17:00-19:00, Välkomna!!

Hemsida skiss till EmilRegiGym – ett träningsrum i personregi med Mikael Bundsen
Träna upp dina Regimuskler! 18/3, 1/4, 15/4, 29/4, 13/5 och 27/5
18:00-20:30, Studiocafé, Alla är välkomna! Kom i tid !

För mer info se Evenemang…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *