FilmCloud Pitch 21 April 2018 -> Ansök fram till 2/4

En tävling där vinnaren går hem med motsvarande 75 000 kronor till sitt projekt!

FilmCloud, Gothenburg Studios Development & Red Rental by MaaN samarbetar för att skapa ett riktigt fint paket till FilmCloud Pitchs vinnare. Tävlingen genomförs i samband med Frame filmfestival den 21 april.

 

Pitch2017

Victoria Verseau vann FilmCloud Pitch 2017.

Du presenterar din projektidé på en kort- eller dokumentärfilm inför en jury bestående av professionella från filmbranschen och få chansen att vinna ett projektstöd från FilmCloud och teknikstöd från  Gothenburg Studios Development & Red Rental by MaaN. Priset består av ett stipendium från FilmCloud på 25 000 kr och ett teknikstöd från Gothenburg Studios Development och Red Rental. Teknikstödet innebär 3 dagars filmande med en highend kamerautrustning samt ljuspaket till ett sammanlagt hyrvärde om minst 50 000 kronor.*

Ansökan är öppen fram till den 2 april, därefter gör vi ett urval på fem projekt som går vidare till FilmCloud PITCH på Frame Filmfestival. Du som blir antagen till pitchen får möjlighet att delta på ett genrep där du får testa ditt framförande och få feedback vilket ger dig en chans att fila på din pitch innan du ska ställa dig framför juryn. Pitchen kommer även genomföras inför publik, alla som vill är välkomna att titta på.

Vad: En pitch-tävling där du kan vinna stipendie på 25 000:- och teknik till ett hyrvärde av över 50 000:- för din kort- eller dokumentärfilm. Utvalda deltagare pitchar inför en jury bestående av personer som arbetar professionellt inom tv- och filmbranschen.

När: 21 april kl 14.00 – 15.00

För vem: FilmCloud-medlem boende i Västra Götaland mellan 18 och 30 år kan söka stödet (du är under 31 år när du söker den 10 april)

Var: Stadsbiblioteket i Göteborg i samband med Frame filmfestival

Sista ansökningsdag: 2 april. (Du kan söka med samma projekt till FilmClouds projektstöd. Du kan däremot inte få båda.)

Besked om antagning: cirka 9 april

Genrep: cirka 17 eller 18 april. Mer information meddelas utvalda.

Ansökan: Vi vill få en så klar bild som möjligt av ditt projekt. Läs igenom ansökningsformuläret och bilda dig en uppfattning om vad du behöver. Formuläret kommer du till om du klickar på ansökan-knappen. Läs även riktlinjer längst ner på sidan.

Beslut: FilmCloud och Gothenburg Studios Development beslutar om vilka projekt som går vidare till FilmCloud PITCH. En juryn beslutar sen vilket av de pitchade projekten som får stipendiet och teknikstödet.

 

Teknikpriset består av 3 dagars hyrutrustning av exempelvis en Arri Alexa eller en Sony F3 kamera + tillbehör samt ett LEDljuspaket. Utrustningen motsvarar ett hyrvärde för mer än 50 000 kr. Tekniken kan bara lånas ut när utrustning är tillgänglig. Priset måste utnyttjas innan 31 december 2018. Information om övriga villkor för teknikpriset ges av Gothenburg Studios Development (teknikstod@studiocafe.se).

GS_development