Skolbio Göteborg firar 20 år – Fria Skolbiovisningar i oktober

Skolbio Göteborg firar 20 år – Fria Skolbiovisningar

Gothenburg Studios & Gothenburg Studios Development – Studio Café är med och erbjuder en gratis skolbiovisning på Draken…

Under fyra dagar i oktober erbjuds Göteborgs skolelever fria Skolbiovisningar på biografen Draken. Flera svenska film- och biografaktörer möjliggör de fria filmvisningarna. Initiativet äger rum i samband med Skolbions 20-årsjubileum, då strålkastarljuset riktas mot filmupplevelsen – barn, bildning och biograf.

ingensorg

Några av filmerna på programmet har visats under Skolbions historia, men ett par visas för första gången, berättar Annica Sjögren, samordnare på Skolbio Göteborg. Den animerade klassikern Dunderklumpen från 1974 av Beppe Wolgers och Per Åhlin har vi inte visat tidigare. Så nu lyfter vi fram den och firar att svensk animerad film fyller 100 år, fortsätter Annica Sjögren. Dessutom har vi Skolbiopremiär på Roy Anderssons klassiska långfilmsdebut En kärlekshistoria, där både bild och ljud genomgått restaurering sen den såg dagens ljus 1970. Vi är såklart jätteglada att svenska film- och biografaktörer visar denna generositet och möjliggör för elever att kostnadsfritt ta del av filmerna.

De som bidrar till att Skolbion visar film utan avgift i fyra dagar är: Roy Andersson & Studio 24, Film Väst, Göteborg Film Festival, Gothenburg Studios & Studio Café, Dragon Films, Svenska Grammofonstudion, Egerstrand & Blund, Biografcentralen och Folkets Hus Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *